dijous, 30 d’agost de 2012

Tercer curs, tercera valoració d'estiu

Un altre estiu dedicat al projecte d'implementació de l'eportafoli als estudis de GEDI de la Facultat d'Educació de la UIB a la Seu d'Eivissa, i unes altres vacacions dedicades a l'anàlisi de dades -com l'agost de 2010 i de 2011. Aquesta vegada ha estat el torn de la rúbrica i del sistema categorial aplicat a grups de discussió i entrevistes.

Algunes de les conclusions entorn a la rúbrica, ràpidament, són:
- Poc a poc, les reflexions han millorat en extensió i qualitat, tot i que és el que més ha de millorar en la segona part del projecte
- L’exhaustivitat d’algunes alumnes per documentar-ho tot ha anat en detriment de la reflexió més profunda
- L'avaluació amb rúbriques demostra que l'experiència ha millorat no només amb quantitat sinó també amb qualitat, i en el segon curs hi ha més blocs que poden ser avaluats amb una nota de bé, entre dotze i desset punts. En tot el bienni, cap bloc aconsegueix l'excel·lent i el número de blocs amb insuficients i suficients disminueix respecte del primer curs.
Les primeres impressions dels grups de discussió es confirmen, i les dades extretes i analitzades sistemàticament, donen amplien i profunditzen també en altres aspectes. En definitiva, que així com els grups de discussió ja varen mostrar una certa milloria en l'actitud enver la tecnologia a l'educació, també les dades objectivitzen una millora de la feina feta.

Però encara més: aquest agost també he extret i analitzat les dades entorn a la tercera promoció que experimenta el disseny del projecte de l'eportafoli, i els resultats són encara més contundents. No és que amb aquesta tercera promoció, l'experiència en general, millori sinó que senzillament, sembla que s'afiança i que definitivament, s'arriba a resultats òptims, de quantitat i qualitat de producció.

Així doncs, en aquest moment, em sembla que puc dir:
- objectius de la investigació per aquest agost: aconseguits!
- objectius de la implementació del projecte, definitivament: aconseguits!,  perquè no es que millori en termes relatius, sinó que millora en termes absoluts.

Enhorabona a tothom els que hi tenen part... i seguirem encra més aquest diari, que la investigació entorn a la primera promoció encara no s'ha acabat: queda poder analitzar el que passa entorn al Treball de Fi de Grau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada