dimarts, 1 de desembre de 2009

En marxa!


La majoria d'alumnes d'Eivissa ja han començat el seu e-portafoli. Amb la d'ahir, portam ja tres sessions de tutoria incial, amb diferents petits grups del grup gran de primer de Grau d'Educació Infantil d'Eivissa. Després de la introducció al projecte, la justificació i la finalitat i, el possible contingut i posterior possible programa de desenvolupament, els alumnes obren el seus dos primers blocs de l'e-portafoli.

El primer és el de presentació, una mena de portada on enllaçar tots els altres blocs que formen part del seu e-portafoli. Després hem obert el segon i hem après a enllaçar-lo. També hem fet alguna pràctica de publicació de missatges. I amb tot això ja n'hi ha prou per a la primera sessió.
Ara es suposa que els alumnes aniran fent algun assaig: nova publicació amb bàsicament només text, creació de la resta de blocs i enllaç al de presentació.

Però, ja hem tengut algun alumne que autònomament, ha començat a investigar pel seu compte, i ha buscat imatges, ha après com posar-les, ha buscat plantilles, ha dissenyat el format d'algún bloc... etc. Hi ha símptomes de què ja anam ben encaminats.

Els alumnes pareix que estan motivats, que el projecte agrada i que té sentit, i que pareix un repte abordable, però també pareix que estan desconcertats. El volum de feina és considerable, i els treballs de l'avaluació contínua dels programes nous dels estudis no seran un bon aliat per aquesta tasca de construcció del propi e-portafoli. Tal vegada, en la posada en marxa i consilidació de tot junt, projecte i programes nous, arribarem a un punt d'equilibri. I tal vegada, també arribarem a la interacció d'ambdós vies de treballs. L'ideal seria que s'arrib in a complementar.

I el desconcert podria venir, a més, donat per l'extensió en el temps de la primera fase d'introducció. La intenció era no atabalar als alumnes, donar temps per a l'adapatció a la vida i tasca universitària, a l'adaptació a altres eines formals de la Universitat. En canvis, segons la visió d'alguns alumnes podria haver estat més útil el fet de presentar el projecte i fer les sessions d'ús de l'eina ben al començament del curs, abans que no s'acumulàs la feina de cada assignatura. De ben segur, això hauria eliminat la incertesa que dóna estar esparant més explicacions, però la meva pregunta és la següent: no hauria desanimat tanta cosa junta just al començament del primer curs? La pregunta queda aquí, pendent de resposta de cara a una possible, nova reedició de l'experiència. I recordau que per a resoldre-la, necessitarem l'opinió de tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada